Workshop Mandala tekenen

Onder leiding van Diny Gouda van Atelier Zonnestraal in Emmeloord

Datum en tijd: dinsdag 1 oktober 2019 van 14.00 – 16.00 uur.

Plaats: Theehuis begraafplaats Emmeloord, Espelerlaan 69A,

Op creatieve wijze gaat u onder begeleiding aan de slag met Mandala tekenen. Mandala is een heel oud woord uit het Sanskriet (een oude Indiase taal) en betekent Cirkel met een kern. Ook betekent het een veilige ruimte. De cirkel heeft geen begin en geen einde en is symbool voor heelheid en oneindigheid, daarbinnen is alle ruimte voor je eigen “zijn”. De cirkel heeft door de tijden en de volken heen al een bijzondere plaats in genomen. Je zou kunnen zeggen dat de mandala een spiegel is van onze ziel. Deze workshop is voor mensen die het leuk vinden om creatief bezig te zijn, ook als je twijfelt aan je creativiteit dan is deze workshop misschien toch iets voor jou! Juist door iets te gaan doen waarvan je denkt dat je het niet kunt of er helemaal geen ervaring mee hebt, kun jezelf enorm verrassen.

Aanmelden: Aanmelden via https://www.yarden.nl/vereniging/agenda.htm of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is een vereiste in verband met een beperkt aantal deelnemers.

 

Pompoendag 5 oktober 10.30 - 15.30 uur

Voor het derde achtereenvolgende  jaar houdt de Stichting Theehuis een pompoendag. Na het succes van deze dagen 2017 en 2018 verwachten de vrijwilligers van het Theehuis zeker opnieuw grote belangstelling. Behalve een nadere kennismaking met de activiteiten van het Theehuis, is het tijdens de open dag ook mogelijk uitleg te krijgen over het werk als vrijwilliger binnen het Theehuis.

Tijdens de Pompoendag  worden opgemaakte pompoenen verkocht, er wordt pompoensoep geserveerd en er is de mogelijkheid een begeleide wandeling over de begraafplaats te maken. Tijdens deze wandeling worden bijzondere kenmerken van deze begraafplaats toegelicht.

 

Rabo Clubkas Campagne 2019

Vanaf 2019 heet Rabo Clubkas Actie Rabo Clubkas Campagne, maar aan de inhoud is niets veranderd: Rabo wil daarmee het lokale verenigingsleven ondersteunen met kennis, of netwerken én geld. Dat is de laatste jaren voor Stichting Theehuis Begraafplaats Emmeloord goed uitgepakt. Al een paar maal kreeg het Theehuis dankzij deze actie en de stemmen van de Raboleden een bedrag waarmee mooie dingen kunnen worden gerealiseerd die passen in de doelstelling: het zonder winstoogmerk exploiteren van een plaats op de begraafplaats waar mensen even rustig kunnen verpozen. Daarnaast organiseert en ontwikkelt de groep enthousiaste vrijwilligers activiteiten die een bijdragen leveren aan een goede verwerking van de periode rond het sterven van een dierbare.

Ook dit jaar vragen de betrokkenen bij het Theehuis Begraafplaats Emmeloord de stemgerechtigde leden van Rabo Noordoostpolder hun stem uit te brengen op onze Stichting.  Hoe meer stemmen het Theehuis krijgt, hoe hoger het bedrag is dat de Stichting uiteindelijk ontvangt. Deze keer wordt het bedrag bestemd voor opleiding en training van vrijwilligers. Vanaf 27 september kunt u stemmen.

Alvast hartelijk dank voor uw steun!