Actueel

Kinderen en rouw

“Niemand kan verdrietig zijn wanneer je een ballon hebt”

is een uitspraak van de welbekende Winnie the Pooh. Was het maar zo simpel…

Kinderen verdriet besparen – het kan helaas niet. Wel kun je kinderen al jong laten ervaren dat de dood bij het leven hoort en dat je op heel veel verschillende manieren afscheid kunt nemen van degene van wie je zo houdt.

Om kinderen met verlies te begeleiden, is niet eenvoudig. Op zondag 26 maart neemt uitvaartbegeleidster Mirelle Draaijer vanuit haar grote ervaring de aanwezigen mee in de rouw van kinderen. Ze laat zien dat praten over het afscheid hen kan helpen het verdriet beter te verwerken, maar ook hoe belangrijk het is dat kinderen worden betrokken bij alles rond het de uitvaart. Door kinderen een rol te geven bij de uitvaart voelen ze zich in hun verdriet erkend. Hier ligt niet alleen een taak voor de uitvaartbegeleider, maar ook voor de verzorgers van een kind én mensen die in hun dagelijks leven met kinderen werken. Op deze dag zijn zij van harte welkom, maar de bijeenkomst is ook zeker bedoeld voor kinderen.

De bijeenkomst in het kader van het jubileumjaar van het Theehuis duurt van 14.00 tot 16.00 uur en wordt gehouden in ’t Westerhuis op de begraafplaats. Koffie, thee en limonade staan klaar, de toegang is gratis, maar een donatie wordt op prijs gesteld.

Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *